fredag 19 april 2013

Kontroll på TYKS

Vi kom just hem efter att ha varit till Tyks på hjärtkontroll. Ninja har alltså en stor VSD som hon ska opereras för i maj och vi går regelbundet på kontroller. Allt såg likadant ut som det har gjort och de tyckte att hon gått fint upp i vikt och att hon verkar klara sig bra. Hon kan bli andfådd när hon ligger på mage och kämpar för att vända sig och när hon är extra glad eller väldigt arg, och hennes andning har alltid varit i snabbare ändan av vad som är normalt (hon andas ca 60 andetag per minut, normalt är kring 40), men förutom det skulle man inte märka att det är något avvikande med henne.

Hon låg dessutom jättesnällt och lät sig undersökas idag fast vi fick rusa iväg utan att hon ens hann äta klart på morgonen. De första gångerna hon var på kontroll var det mera regel än undantag att hon låg och skrek och vi tänkte att hon kommer att få fobi för vita rockar, men nu verkar hon inte tycka att det är så hemskt längre.

Frågade också om hennes ögon och läkaren var av samma åsikt som de på rådgivningen, d.v.s. att det bara är en medfödd skillnad. Men han tyckte att det var bra att man visste om att hon har så, eftersom det är just om det kommer plötsligt som det kan vara något allvarligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar