fredag 26 april 2013

När en risk på under 1% är för mycket

Jag försöker läsa på om Ninjas operation så mycket som möjligt eftersom jag är sådan som blir lugnare ju mer information jag har. Hon ska alltså opereras med öppen hjärtkirurgi och få en bit goretex insatt i hjärtat för att täppa till hålet.

Och jag läser om hur ovanligt det är med komplikationer, och att risken att dö till följd av operationen är under 1%, så liten att det egentligen inte ens finns några siffror. Men varje gång jag läser det tänker jag ändå att det är för mycket. Mitt hjärta hoppar till lite och jag kan inte låta bli att tänka att vad om det är just hon som kommer att höra till den där promillen som inte klarar sig? Och jag vet att det är irrationellt, ska jag gå och vara rädd för det borde jag vara rädd när vi går över gatan för det finns ju alltid en risk att någonting händer. Och operationen är ju en bra sak, det är ju om hon inte skulle få den som det skulle finnas en reell risk för att något skulle hända. Men känslorna hänger inte alltid med, vi är inte alltid rationella varelser.


2 kommentarer:

 1. "Och operationen är ju en bra sak, det är ju om hon inte skulle få den som det skulle finnas en reell risk för att något skulle hända. Men känslorna hänger inte alltid med, vi är inte alltid rationella varelser."

  Kanske bara försök tänka på den biten, vilka riskerna är om operationen INTE genomförs.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska försöka det. Då måste jag bara oroa mig för att det ska hinna komma en zombieapokalyps förrän hon hinner opereras. Och det känns på något vis inte så sannolikt :P

   Radera