torsdag 18 april 2013

No 'Poo

Jag håller alltså på med att testa no 'poo-metoden för att tvätta mitt hår. För de som inte är bekanta med konceptet går det alltså ut på att tvätta sitt hår utan schampo. Grundtanken för min del är att jag vill undvika onödiga kemikalier som jag inte vet vad gör med min kropp och med miljön. Det kanske handlar om ett kontrollbehov, men jag tycker ändå om tanken på att jag vet vad det är jag sätter i mitt hår och på min hud. Plus att det lär ska göra håret mera välmående och man behöver inte tvätta det lika ofta.

Igår kväll provade jag för första gången att tvätta mitt hår med bikarbonat och äppelcidervinäger (eller äppelvinvinäger, men jag tror att det är samma sak, bara översatt från finskans omenaviinietikka. Säg gärna om jag har fel). Måste säga att det gick helt okej, det ser ju nog renare ut, men det känns fortfarande som att jag inte tvättat det på en vecka. Men jag är förberedd på en övergångsperiod där hårbotten överproducerar sebum, alltså det som får håret att se flottigt ut, så det är inte så farligt.

Jag använde en tesked bikarbonat som jag blandade med vatten i en sprayflaska från ikea, och 30 cl äppelcidervinäger blandat med 3 dl vatten. Nu sköljde jag ur äppelcidervinägern, men jag har läst på många håll att man inte ska göra det, så jag tror jag måste prova det också.


Schampo och balsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar