lördag 20 april 2013

Om att vara viktig

En sak jag upplevde när jag blev förälder var att jag kände mig otroligt mycket viktigare än vad jag hade gjort förut. Jag kände mig ju inte oviktig innan heller, men min "viktighet" var inte något jag funderade på över huvud taget.

Men när jag fick Ninja och i takt med att moderskärleken utvecklades (nej, det kom inte omedelbart för mig som det gör för vissa), började jag känna mig så otroligt värdefull. Och inte är det ju egentligen något konstigt med det, jag har ju just fött fram den viktigaste människan i hela världen, och som mamma till henne har jag en viktig roll att fylla.

Jag märker också att jag är försiktigare med mig själv och mera orolig för att något ska hända med mig eller min sambo, vilket jag tror hänger ihop med den här känslan av viktighet. Jag går såklart inte omkring och oroar mig hela tiden, men jag undviker att ta onödiga risker och jag tycker inte om när min sambo gör det (men jag kan ju inte styra hans liv, och ibland är saker värda en liten risk, man kan ju inte leva sitt liv inne i en vadderad bubbla heller).

Min nya försiktighet kan ju också bara ha med ålder att göra, men oberoende så blev jag förvånad över hur viktig föräldraskapet skulle få mig att känna mig. Jag hade nog inte förväntat mig det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar