måndag 29 april 2013

Uppdatering om No 'Poo:andet

Det är nu över två veckor sedan jag senast tvättade mitt hår med schampo och jag måste säga att jag nog inte haft några problem hittills. Jag duschar fortfarande ungefär varannan dag, men har inte tvättat håret varje gång, utan försökt hålla hårtvättandet till mellan en och två gånger per vecka, och tycker inte mitt hår varit märkbart smutsigare. Det ser ut ungefär som tidigare då jag inte hade tvättat det på en dag.

Enda nackdelen jag upptäckt hittills är lukten. Äppelcidervinäger luktar illa. Det försvinner ju när håret torkar, men nu luktar vår dusch av det istället så varje gång någon duschar och det blir vått stinker det äppelcidervinäger (ja, min sambo är jättenöjd). Jag försökte att blanda med lite lavendel, men kan inte säga att det hjälpte. Istället för att bara stinka äppelcidervinäger blandades det med en söt doft av lavendel och det var inte en strålande kombination.

Mitt hår, tre dagar efter tvätt med bikarbonat.
Jag är inte super på att sikta, men ni ser tillräckligt.

4 kommentarer:

 1. Hej Lina! Intressant blogg du har :) Jag läser med intresse. Jag brukar tvätta mitt hår med ekologiskt naturkosmetikshampo - vanligt shampo irriterar mitt hårbotten och förstör balansen i mitt hår totalt. Kul att läsa vad andra provar på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, roligt att du tycker att det är intressant :)

   Radera
 2. Hej Lina, du använder fel sorts äppelvinäger. Därför luktar det. Köp oprocesserad äppelvinsvinäger, någonting som nämner "the mother" på etiketten. Finns inte att köpa i vanlig matbutik, utan hälsokostaffärer eller på nätet från t.ex. Amazon.

  SvaraRadera