lördag 25 maj 2013

Operationstid flyttad

Vi har ju tidigare fått besked om att Ninja ska opereras någon gång i maj. Igår var vi på vanlig kontroll till TYKS och då hade de talat med HYKS och hennes operation har blivit flyttad på grund av långa köer. Nu rör det sig istället om slutet av juni-början av juli. Det heter att barn med hennes typ av hjärtfel (stor VSD) ska opereras före de fyller ett halvt år, men det är ju inte heller någon absolut magisk gräns.

Det positiva är att hon mår bra. Läkaren sa att han är positivt överraskad över hur bra hon mår, vanligtvis brukar barn vara betydligt sjukare med det här hjärtfelet. På Ninja kan man inte märka något annat än att hon andas lite snabbare och blir andfådd när hon håller på och härjar och viftar (fast det har inte verkat hindra henne). I början fick vi veta att det till och med kunde hända att hon skulle behöva ligga en tid på sjukhus innan operationen, så vi har ju nog haft tur. Men i och med att hon mår såpass bra prioriteras hon knappast heller.

Sedan fick vi fara på lungröntgen och på blodprov, och sedan tillbaka till rådgivningen igen. På onsdag när vi var där var det ju meningen att hon skulle få sina 5-månaders vaccin, men eftersom vi då ännu trodde att hon skulle opereras i maj kunde hon inte få dem. Men nu när operationen sköts upp tyckte läkaren att vi ändå skulle vaccinera henne före.

Vi fick också veta att de kommer att skicka operationsdatumet 2-3 veckor i förväg, så då kan man planera lite bättre i alla fall. Och ifall de inte har skickat något i början av juni skulle vi ringa till deras jonohoitaja. Det är ju lite konstigt att man ska behöva ringa och typ "påminna" dem, men man får väl göra det som krävs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar