fredag 10 maj 2013

Vikten av förväntan

Jag har läst någonstans att människor är som lyckligast precis före de far på semester, och som olyckligast precis efter. Man skulle ju kunna tolka det här som att semester gör människor olyckliga och ingen borde ha semester, men jag tror inte det beror på det. Jag tror det har att göra med förväntan. Att man har något att se fram emot. Man går hela året och väntar på att få vara ledig, man planerar allt man ska göra på semestern och precis före är man så lycklig för man vet att man snart är fri att göra vad man vill. När semestern är slut måste man vänta länge på nästa, och känslan av förväntan är inte längre där.

Jag tror att det är det här som gör att det känns jobbigt att inte veta när operationen är. Jag vågar inte se fram emot någonting, så det blir en och en halv månad av tid utan något roligt att vänta på. Saker som jag normalt skulle gå och se fram emot, som bröllop, dansträffar eller bara att hälsa på mamma på morsdagen, vågar jag inte gå och glädja mig åt eftersom jag vet att risken är stor att jag inte kommer att kunna fara.


1 kommentar:

  1. Jo, jag tycker ofta att det är roligare att vänta på någonting än att uppleva det. Roligare att vara på väg någonstans än att vara framme. Lite töntigt :)

    Salla

    SvaraRadera