måndag 24 juni 2013

Läkarbesök, Ronald McDonald och växtstopp

Vi hade kontroll på TYKS idag och allt var som det brukar, förutom att Ninjan tydligen bestämt sig för att sluta växa. Hon hade redan förra veckan på rådgivningen sjunkit lite på sina kurvor (hon var på -8% när hon tidigare varit på -4% på längd-viktkurvan, och både längd- och viktkurvan hade gått lite nedåt), men hon sa då att det lika bra kan bero på att vi varit förkylda. Idag vägde hon mindre än vad hon gjorde för fem dagar sedan, så det verkar inte vara förkylningen som är orsaken eftersom hon varit frisk nu.

Men läkaren verkade inte särskilt orolig. Han tyckte att hon verkade må bra annars, men att hennes vikt säkert var ett symptom på hjärtat och att det är bra om hon kommer på operation snart. Han hoppades att vi skulle slippa den 9:e juli som vi har tid för, men sa att det är relativt vanligt att de skjuts upp trots att man har en tid. De kan ringa bara någon dag före och ställa in på grund av att de har fullt på intensiven, så man kan aldrig helt räkna med att det blir någon operation. Sedan kan hon ju få någon infektion också. Det här var inget nytt förstås, men hoppas ändå på att det skulle bli den 9:e, de har skjutit upp den så länge redan och jag vill sluta gå omkring och oroa mig för att det blir zombieapokalyps.

Jag ringde också till köskötaren för att ansöka om att få bo på Ronald McDonalds hus medan Ninja ligger på sjukhus i Helsingfors. Hade tänkt att jag skulle behöva besvara en massa frågor om vad vi jobbar med och hur mycket pengar vi har, men hon frågade bara hur många vi var och så var det klart. Vi skulle ringa ca en vecka före operationen och kolla ifall vi får plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar