torsdag 18 juli 2013

Hemma igen

Vi fick åka hem från sjukhuset igår. De enda instruktionerna vi egentligen fick var att vi inte får lyfta henne under armarna på fem veckor. Hon får mediciner men inte lika mycket som tidigare och saltet kunde jag skippa eftersom hennes blodprover visat att saltbalansen varit bra. Så det underlättar min vardag. Förhoppningsvis slipper vi medicinerna helt nästa vecka.

Vi skulle infinna oss på sjukhuset klockan 9 på morgonen för att de skulle visa hur vi badar henne när vi inte får lyfta henne som vanligt, och så fick vi alla papper vi behöver och sedan fick vi gå hem. Vi hade varit smarta nog att ta vagnen med oss, men väl på sjukhuset insåg vi att vi inte tänkt på att ta med egna kläder till henne. Som tur hade vi en fleecedräkt liggande i vagnen så hon fick ha kläder på sig på vägen från sjukhuset.


Näs-magslangen har hon kvar, men jag tror inte vi kommer att behöva använda den. Hon verkar ha fått tillbaka sin aptit och när hon nu får amma så ofta hon vill tror jag hon lyckas få i sig tillräckligt. Jag förstod mig inte riktigt på sjukhusets strategi att hon skulle äta exakt 130 milliliter exakt var fjärde timme. Så har hon nog aldrig ätit när hon själv fått bestämma, hon äter ju oftare på dagen och mera sällan på natten, och mängden varierar antagligen mycket. Men jag måste ge dem credit för att de åtminstone sa att jag inte behöva göra så när vi kommer hem, fast jag nog inte skulle ha gjort så oberoende.

Hon ska till rådgivningen och vägas imorgon och ifall hon gått upp i vikt tar de bort slangen. På svenska sidan var de antagligen på semester för jag fick bara tag på en vikarie som inte verkade förstå att vi bara ska komma på en vägning och inte behöver boka in en timmes besök. Dessutom skulle inte ens vikarien vara där på fredag, så hon fick boka in mig på finska sidan. Men, huvudsaken är väl att vi får fara dit och väga lilltösen.

Före hon opererades sa de att hon skulle ha ont fortfarande när vi kommer hem, men hon verkar som tur inte ha ont alls, förutom när hon hostar eller nyser, och höll nästan på att vända sig på mage redan här hemma. Hon skulle gärna få vänta med det tills vi har slangen borta för jag är rädd att hon ska vända sig på den och få ont. Men det är skönt att vara hemma igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar