tisdag 2 juli 2013

Planering inför sjukhusvistelsen

Jag har idag ringt till Ronald McDonald för att se ifall de har plats för oss nästa vecka, men de visste ingenting ännu. Hon sa att de nu har fullt, men att hon inte ännu vet något om nästa vecka. Jag skulle ringa på nytt på fredag så skulle hon kanske veta mera, men hon rådde oss att skaffa oss en "plan B". Som tur hade jag en vän på besök samtidigt som har en pojkvän som eventuellt kan låna ut sin lägenhet till oss under tiden vi är där. Men fall det inte går finns det ju hostel i Helsingfors som är relativt billiga, tror bara det skulle kännas lite jobbigt att bo i ett 12-personer rum medan man är hela dagarna på sjukhuset. Och ifall vi blir helt i sticket har vi släktingar i Esbo, så någonstans ska vi nog få tak över huvudet, är inte särskilt orolig för det.

Har fyllt i blanketter som vi fick hemskickade från sjukhuset också. Men kände inte att jag hade särskilt mycket att fylla i, vi kan ju inte direkt förklara för Ninja vad det handlar om och jag vet inte vad hon "känner inför sjukhusvistelsen". Hon har inga "favoritleksaker", hon använder inte ens tutt. Vi tar ju varje dag lite som den kommer, hon har inga fasta sovtider eller mattider, så det blir svårt att fylla i sådana här blanketter. Eller svårt och svårt, men det blir inte mycket text.

Sedan är jag lite paranoid gällande att någon av oss ska bli sjuka. En del av mig skulle vilja låsa in oss och inte släppa någon nära fram tills operationen, men det fungerar ju inte. Solen skiner ute och man kan inte sluta leva bara för att hon kanske ska opereras om en vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar