lördag 27 juli 2013

TYKS-kontroll & MRSA-prov

Vi var på läkarkoll på onsdag och allt verkar bra. De sa att hennes operationssår såg superbra ut och allt var som det ska på ultraljudet. De tog också MRSA-prov på henne och sa att jag skulle fara på ett till på fredag eller måndag och att rådgivningen skulle fixa det. Så jag ringde till rådgivningen och fick igen tag på vikarien som inte verkar veta något. Hon sa att jag inte skulle komma till rådgivningen utan skulle gå till labbet. Så jag förväntade mig nästan att det skulle bli problem när jag kom till labbet igår, men de visste precis vad de skulle göra, så tydligen visste vikarien precis vad hon pratar om det var på TYKS de inte hade koll.

Tycker det är lite av en regel snarare än ett undantag. Att de inom vården inte riktigt har koll alltså. Visst är läkarna och sjukskötarna alla duktiga (eller nästan alla) men kommunikationen fungerar inte riktigt optimalt. Jag tänker på när vi anlände till Helsingfors och de hade exakt en rad information om Ninjas fall. Eller att vi skulle på en viktkontroll för att se ifall Ninja gått upp i vikt, men den föregående vikten fanns bara tillgänglig i Helsingfors (som tur hade jag råkat se vikten senaste vägningen och kom ihåg den). De var också oerhört förvånade på TYKS över att hon inte hade sin näs-magslang längre, och de hade inte heller någon aning om hur mycket mediciner hon får. Så jag kanske inte borde vara förvånad över att ingen vet ifall jag ska gå till rådgivningen eller labbet för att ta prover.

De höll kvar furesis-medicineringen ännu en månad men läkaren tyckte hon får så lite att hon inte behöver få salttillägget, trots att de i Helsingfors hade sagt att det åtminstone borde kollas ifall hon fortsätter med medicinering efter en veckas-kontrollen. Men får väl lita på att läkarna vet vad de gör.

Så blev inte helt av med medicinerna ännu som jag hade hoppats, men allt är bra med henne annars och hon hade gått upp i vikt tillräckligt och verkar inte besväras varken av tanden eller operationssåret mera, för hon är glad och nöjd igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar