tisdag 23 juli 2013

Viktkontroll, tandsprickning & purématning

Kom på att jag ju aldrig skrev något om viktkontrollen i fredags. Ninja hade gått upp 40 gram i vikt, så hon fick ta bort näs-magslangen. Den finska rådgivningstanten (fast särskilt gammal var hon inte så kanske tant är fel ord) kunde jättebra svenska, men verkade lite osäker när vikten förstås gått neråt sedan senaste rådgivningsbesök och viktkurvan pekade rakt neråt. Men tydligen har Ninjan orkat växa på längden ändå trots operation och allt, för den kurvan följer hon nästan perfekt.

Så vikten är på väg uppåt, men det har varit ganska jobbiga dagar här hemma. Den där tanden jag pratade om tidigare (skrattar åt att jag då trodde det skulle gå på några dagar, men det är samma ställe så troligen var det samma tand som började spöka redan då) håller precis nu på att tränga sig igenom tandköttet så hon är antingen missnöjd över det, eller så kliar operationssåret eller så har hon gas i magen (hon kan ju inte rapa efter maten nu som hon är van eftersom det inte går att hålla henne så). Enda sättet att hålla henne nöjd har varit att låta henne ligga och smaska på ett bröst, vilket inte varit alltför skönt för mig eftersom jag fick sugblåsor när hon började amma igen efter att ha haft en veckas paus. Det är inte outhärdligt, och ena bröstet är redan bra igen, men ändå kanske inte precis det jag hade velat göra.

Jag bestämde mig också för att låta henne börja med lite puréer (eller mosad mat) och det har hon i alla fall tyckt att ha varit roligt fast hon nog inte fått svalt särskilt mycket. Före operationen hade hon fått lite plockmat som hon själv kunde sätta i munnen och tugga på, men det kan hon inte få nu eftersom hon inte kan sitta i sin matstol. Jag vågar inte ge henne hela bitar på grund av kvävningsrisken, så det får bli puréer tills hon kan sitta igen.

Ninja äter avokado

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar