fredag 23 augusti 2013

Bula på bröstbenet och läkarbesök

Ninja har sedan några veckor tillbaka haft en knöl på bröstbenet där hon opererats. Först var jag lite orolig men sedan mindes jag att de nog sa något om det i Helsingfors, att det hör till normal läkning. Självklart måste jag ändå googla det och hittade flera som fått en likadan knöl efter att ha hjärtopererats. Det verkar inte bara vara någonting som sker på bröstbenet heller, utan egentligen var som helst när barn har brutit något ben. Det kallas kallus, eller läkben, och bulan försvinner när barnet växer.

Ninja hinner inte posera för några knölbilder när det finns böcker att läsa (äta) och grejer att skramla på

Idag var vi på kontroll till TYKS och läkaren tyckte att allt såg bra ut. Han sa att vi kan ta bort kvällsmedicineringen, men hålla kvar morgonmedicinerna ännu i två veckor, men egentligen behöver hon dem inte utan det är bara för att de ska tas bort gradvis. Han menade också att de inte förväntas uppstå några komplikationer längre, och nästa kontroll är först om ett år.

Ninja har också viktspurtat nu, hon hade gått upp nästan ett kilo sedan hon senast vägdes för tre veckor sedan. Förstod först inte ens att det var det vågen visade, utan trodde jag missat en sexa där i början, så hann bli orolig ett tag att hon inte gått upp nästan alls före jag insåg att hon ju faktiskt väger över 7,5 kilo. Otroligt. Lilla flickan har blivit så stor.

Igår hade det gått sex veckor sedan operationen så vi har fått börja lyfta henne "normalt" igen. Ninja är nöjd över att få stå och hoppa igen och hon får sitta i sin matstol och kan bäras i sin sjal. Allt är riktigt bra, med andra ord.

2 kommentarer:

  1. Oj vad fint! Så duktig och stark tös ni har alltså! :)

    SvaraRadera
  2. Hon är sååååå söt! /Krista

    SvaraRadera