måndag 12 augusti 2013

EC efter operation

Tänkte jag skulle skriva lite om hur det har gått med vårt EC:ande nu när Ninja blivit opererad (för ni håller säkert på att dö av nyfikenhet). Vi var ju inte alls vana vid att byta bajsblöjor trots att vi varit föräldrar i ett halvt år när Ninja opererades, men nu kan jag i alla fall säga att jag provat på båda. Både (halv-)EC och blöjor, alltså. Och jag kan berätta att EC:andet vinner med hästlängder.

Vi var alltså ganska ivriga på att få komma igång igen. På sjukhuset och första veckan hemma vågade vi inte prova alls, men sedan tänkte jag att det säkert går att prova sedan när hon själv svänger sig och kan ligga på mage. Ungefär fem minuter efter att jag bestämt det svängde sig fröken på mage för första gången efter operationen (då hade varit hemma ungefär en vecka).

Såhär såg det ut

Så vi provade och eftersom vi håller i benen och det inte trycker på bröstkorgen går det hur bra som helst. Hon var superglad förstås. Enda problemet är att få henne dit och därifrån, men nu när vi har vanan inne är det inte heller något större problem. Vi tar henne inte lika ofta som före operationen eftersom det ändå är lite krångligt och det har därför också blivit mer "missar" än tidigare, men det är ändå skönt att slippa byta varje kackablöja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar