onsdag 28 augusti 2013

Lärdomar om barn och lite annat smått

Bloggen är tyvärr lite försummad för tillfället. Jag håller på att skriva en hemtentamen i folkloristiska forskningsmetoder så den tid jag tidigare hade att blogga (d.v.s. när Ninja sover) har jag nu lagt på att läsa kurslitteratur och skriva på hemtentamen. Mina studier börjar om två veckor, så skulle vilja ha hemtentamen undan i god tid före det.

Men jag tänkte ändå uppdatera lite kort om vad jag hållit på med den senaste tiden. Jag var igår och kollade in Folkhälsans familjecafé och fast det först verkade lite stökigt och jag kände mig lite borttappad var det ändå riktigt roligt sedan när jag vågade öppna munnen och tala lite med de andra mammorna. Ninja var först helt till sig och satt bara och stirrade med stora ögon, hon har ju knappt sett andra barn tidigare. Men när hon väl vant sig brydde hon sig inte särskilt mycket om de andra.

Några insikter från familjecaféet:

Barn är olika stora. Det är omöjligt att gissa sig till vilken ålder ett barn är (i alla fall för mig som inte direkt är barnvan). Där fanns två bebisar som bara skilde en vecka i ålder, men den ena var i storleksklass med Ninja medan den andra såg ut att vara nästan nyfödd.

Man ska njuta så länge barnet inte kan krypa. För oj vad det blir fart på sedan.

Barn faller. Och slår sig. Hela tiden. Usch, vad det kommer att bli hemskt, hur ska man klara det?

Det verkar i alla fall inte som att det här med föräldraskap blir lättare med tiden. Tvärtom verkar det som att jag ska vara nöjd och glad för att jag än så länge bara har ett barn som inte förflyttar sig särskilt långt på egen hand. Så ska passa på att ta det lite lugnt och verkligen ta vara på alla möjligheter jag har att bara sitta och chilla.

Och så en bild på mig och Ninja med våra foto-fejs. Av någon anledning har vi båda alltid samma min på nästan alla bilder:

Jag och Ninja med våra foto-fejs

2 kommentarer:

  1. Kommer ni på babyrytmiken i höst då? Vi ska gå, E älskar både att dansa och att titta på andra bebisar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, vi tänkte också gå på den :)

      Radera