onsdag 4 september 2013

Rådgivning, nattamning & fast föda

Vi var till rådgivningen på läkarbesök igår med Ninjan. Allt ser bra ut, hon ökar i vikt och är precis som en normal 8-månaders bebis. Hon börjar kunna sitta ganska bra nu, men vågar inte lämna henne själv på golvet eftersom hon faller så fort hon försöker sträcka sig efter något, men på sängen har vi vågat ha henne sittandes helt själv.Rådgivningstanten var igen som en vandrande reklampelare för Valio Onni gröt och välling, och verkade nog bekymrad när jag sa att jag inte vill ge gröt åt Ninja (inte för att jag direkt har något emot gröt, men hon äter vad vi äter och vi äter sällan gröt och jag tror att bröstmjölk är hälsosammare för små barn än industrigröt så ser ingen orsak att laga gröt enkom åt henne). Hon tyckte nog att det var okej att jag ammade, men ville ändå att jag skulle sluta med nattamningen och se till att Ninja äter gröt morgon och kväll och fast föda fem gånger per dag. Jag vet inte riktigt på vilket sätt hon tänkte att det inte skulle vara att ersätta amningen.

Men jag har inte tänkt stressa om saken, så länge hon växer och mår bra och det inte är några problem med amningen kommer jag att fortsätta med vad jag tror är bäst. Vilket alltså är att hålla kvar amningen men introducera fast föda i hennes egen takt. Hon äter redan fast föda två gånger per dag och tycker det mesta är gott och det känns tryggt att hon ändå får i sig det hon behöver från bröstmjölken ifall hon inte vill äta den mat vi äter.

Jag ser inte heller något problem med nattamningen. Självklart är det skönt att få sova, men de flesta nätter äter hon inte särskilt länge och det går ganska smidigt nu när hon flyttat tillbaka till vår säng. Det har varit jobbigare att ha henne sovandes med oss bara av den orsaken att hon är varm och tar över halva sängen vilket betyder att man måste ligga fastklistrade och svettas, men det har ingenting med amningen att göra för hon är inne i en period nu när hon inte vill sova själv alls. När hon vaknar på natten räcker det ibland bara med att hon vänder på sig och ser eller känner att man är där så somnar hon om. Så ja, jag ser helt enkelt inte varför man skulle behöva fixa något som inte är ett problem. Kanske hennes tand nu kommer att ruttna och falla ur munnen på henne innan ettårsdagen, men på något vis tror jag inte det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar