söndag 27 oktober 2013

Mikroäpple - lata förälderns bästa barnmat

Mikroäpple är världens enklaste babymat.

Vi har ju delvis gett plockmat åt Ninja eftersom hela tanken med BLW tilltalar mig, men på grund av operationen, och att hon emellanåt behövt äta lite mer än vad hon själv får i sig, så har vi ibland också matat henne med sked. Men jag har försökt hitta snabb plockmat åt henne, för ibland äter vi mat som inte passar henne. Rivet äpple eller riven morot har varit snabbt och enkelt, men det är ganska klottigt. Sedan hittade jag mikroäpple och det är perfekt. Mjukt och lätt att äta, enkelt för henne att plocka upp och hålla i, plus att det är sött och gott. Och ingenting att städa efteråt (nästan i alla fall).

På babyrytmiken slogs ungarna om majskrokar också, vilket jag inte har testat, men tydligen är de poppis. Så ska se ifall vi kanske måste köpa hem nästa gång vi är i butiken (beror på vad de egentligen innehåller).

Här är mitt recept på mikroäpple (som inte är mitt, för jag har stulit det från någon BLW-sida, och inte heller egentligen ett recept eftersom det inte egentligen kräver något annat än att man sätter äpple i mikron och det kanske man förstod av namnet):

Skär en klyfta av ett äpple
Sätt i mikron ca 30 sekunder
Sätt under kallt rinnande vatten
Skär bort skalet
Kolla att det inte är för varmt, och ge till barnet

2 kommentarer:

  1. Jag har för mig att majskrokar inte innehåller någonting konstigt, men jag tror ändå inte det finns något bra i dem heller. Kan väl jämföras med maizena? http://www.kostdoktorn.se/upp-i-vikt-av-maizena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gissade lite att de knappast innehåller något direkt bra, det är ju ändå majskrokar, men får se. Jag är ju lat också och hon dör inte av att äta en majskrok då och då :)

      Radera