fredag 29 augusti 2014

Vad jag sysslat med

Det är en tid sedan jag bloggade senast men det betyder inte att jag inte gjort något intressant eller funderat över något nytt (oftast är det väl tvärtom faktiskt). Jag har velat njuta av min sista lediga tid före studierna börjar igen nästa vecka och passat på att läsa lite skönlitteratur (något som lätt faller bort under studieåret), och se på Paradise Hotel.

Men tre nämnvärda saker har jag sysslat med som jag antagligen kommer blogga mer om senare (vill inte lova för mycket, man vet ju aldrig vad man faktiskt hinner med).

1. Jag diskuterade frivilligt med antifeminister/jämställdister (vet inte vad de definierar sig som exakt) för att försöka reda ut begrepp som patriarkat och makt för mig själv. Jag tycker maktbegreppet är väldigt intressant och jag tror det är just synen på makt och kunskap som skiljer feminister och antifeminister, vilket gör att det är i princip omöjligt att försöka övertyga dem om varför feminismen är bra och behövs (och det vill jag inte heller). Men det är intressant att ha en sådan diskussion en gång (men knappast fler än en gång för jag upplever att de har en väldigt ytlig analys) just eftersom de har en så annan syn på vad makt är.

2. Jag har börjat styrketräna. Betalade medlemskapet till universitetets gym och övertalade mina kompisar att hänga på. Håller på att läsa Mark Rippetoes Starting Strength och följer hans nybörjarprogram än så länge, men tänker bara göra det en vecka till eftersom tre gånger per vecka blir för mycket för mig om jag också vill gå på yoga. Sedan blir det två gånger per vecka som gäller under skolåret, men förhoppningsvis blir jag starkare i alla fall.

3. Jag ramlade in på en crash course om ekonomi, energi och miljö som var rätt tankeväckande (jag har sett versionen från 2008, än så länge finns bara ungefär halva från 2014 tillgänglig). Jag vet absolut inte tillräckligt om någondera för att kunna avgöra hur allvarligt läget är, men jag börjar alltmer inse att ett ekonomiskt system som bygger på en förmodad evig tillväxt är väldigt problematiskt. Jag tror också att de närmsta 20 åren kommer att föra med sig en hel del förändringar, och jag har lite förändrat min syn på framtiden. Jag kommer också att göra små förändringar i mitt liv för att se till att jag inte är riktigt så beroende av resten av världen som jag varit hittills. Det kostar ingenting att vara förberedd och jag tror att jag skulle känna mig lugnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar