lördag 9 januari 2016

Vem är vem?

Ja, en bebis utav varje bildpar är alltså Minea och en av dem är Ninja. Jag vet inte själv om jag skulle veta skillnaden om ett par år, det är tur att alla bilder sparas med datum :)
Men även om de är lika till utseendet visar Minea redan sina helt egna personlighetsdrag. Ganska fantastiskt hur människor kan vara så olika redan från start. Jag hoppas bara att jag kommer att komma ihåg att inte hela tiden definiera dem som motsatser, för jag märker att jag redan nu tänker lite i sådana banor. Ninja är social och öppen, Minea mera tillbakadragen. Ninja är livlig och vild, så då kommer Minea (förhoppningsvis) att bli lugnare. Jag vill inte placera in dem alltför mycket i olika fack, och jag vill heller inte att de hela tiden ska behöva bli jämförda med varandra, men det är svårt för jag märker ju redan att jag jämför dem hela tiden. Deras utseenden, personligheter, vem som varit först med vad, hur mycket de väger eller hur långa de är. Jag tror att man i allmänhet jämför syskon mer ju närmare de är varandra i ålder, och det är säkert värst för tvillingar. Sedan tror jag också att det spelar roll vilket kön syskonet har, ifall det är samma eller olika. Jag tror att olika kön från början har ganska olika förväntningar på sig och att de lätt får som "uppgift" att representera sitt kön på något sätt. Jag tror man jämför både vid olika kön och vid samma kön, men det är kanske mer okej för syskon av samma kön att vara mer lika? Eller egentligen vet jag inte alls, jag bara typ "tänker högt" (eller skrivande). Vad tror ni?


(Facit: den till vänster är Ninja och den till höger är Minea)

1 kommentar:

  1. Ja gissa fel på flera av dem o ja såg ju ändå Minea just haha :D Tur de fanns facit! Tyckte Minea såg ut exakt som bebis-Ninja på J&P's inflyttningsfest men i torsdas såg hon ut som "sig själv". Knepigt hur lika men olika syskon kan vara!

    SvaraRadera