torsdag 11 februari 2016

Bloggen, flyttstädning och sockerfrihet

Jag vet inte om någon har märkt detta, men min blogg är alltså vit. Jag var inte nöjd med min bloggdesign och tänker försöka laga någonting nytt bara jag hinner, men för tillfället får det alltså vara lite vitt och tråkigt.

Annars håller jag på och städar lite inför flytten och funderar på hur jag ska organisera det hela på bästa sätt. Vi tvättade fönstren på veckoslutet men jag har på känn att vi kommer att få torka av nedersta delen en gång till det sista vi gör. Denna vecka tänkte jag försöka städa badrummet och bastun så att det bara är att torka av snabbt en sista gång sedan. Tydligen är ättikssprit det bästa man kan använda i badrum.

Funderar också lite olika inlägg jag ska försöka skriva inom en snar framtid, men jag vill ändå inte lova något för, som sagt, vi ska flytta och det tar tid. Tid är liksom en bristvara i mitt liv. Märker att detta blir ett sådant här spretigt inlägg som handlar lite om allt och ingenting.

Ni har säkert också funderat på hur det går med vårt 100 dagar utan socker. Inte? Ja, nu kommer en rapport i alla fall. Det har gått helt ok faktiskt. Ingen av oss har helt och hållet varit utan socker, men mängden socker har minskat radikalt i alla fall och jag har inte ens saknat det. Och i och med att vi inte har sötsaker hemma har det inte varit särskilt svårt för Ninja heller. Trodde att jag skulle försöka ersätta sockret mycket mer än vad jag gjort med typ chips och annat onyttigt med det har jag inte heller gjort. Jag har lagat sockerfri glass ett par gånger (äggula, vispgrädde, vaniljpulver + valfri smaksättning, typ bär eller frukt) och så köpte vi sockerfri choklad precis i början och bakade chokladbollar på dadlar. Men jag tänker inte komma med några kommentarer om att det är lättare än man tror och tro att om jag kan så kan alla, för faktum är att socker kan vara ett väldigt starkt beroende och jag tror jag råkar vara en av dem som faktiskt inte är sockerberoende (har aldrig gillat sötsaker särskilt mycket). Men det är ändå helt klart värt det, om inte annat för att man slipper höra Ninja fråga efter "choko" och "glass" 50 gånger per dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar