fredag 19 februari 2016

Varför min blogg aldrig kommer att bli stor

Jag tycker ju om att blogga. Jag vill gärna att människor läser mina inlägg och är tacksam för varenda en av mina läsare (ni är bäst!), men jag har insett att jag nog aldrig kommer att bli någon storbloggare. Jag gör för många "fel" och passar helt enkelt inte in bland de som lyckas. En lista på de fel jag gör (för jag älskar listor):

1. Jag skriver inte tillräckligt ofta. Alltså, i bästa fall uppdaterar jag några gånger i veckan, i värsta fall bara någon gång per månad eller inte alls. Jag är heller inte regelbunden, så mina läsare vet inte om de kan förvänta sig att det finns ett nytt inlägg vid en viss tidpunkt som de kan gå in och läsa.

2. Jag använder inte tillräckligt många eller tillräckligt snygga bilder. Fotografering är inte min starka sida, och det är skrivandet jag brinner för. Men jag försöker bli bättre för tycker ändå det är kul att ta bilder.

3. Jag är inte "nischad". Jag skriver om det som faller mig in och för tillfället skulle jag väl säga att min blogg är mest en föräldrablogg, men de ämnen jag skriver om varierar stort.

4. Jag är inte särskilt lättsam. Alltså, det här behöver ju inte vara dåligt men jag tror många människor som läser bloggar gör det just för att det är texter som är lätta att ta till sig och inte kräver särskilt mycket.

5. Jag hatar catchiga rubriker och att försöka "sälja" mina inlägg.

6. Jag har inga tävlingar, utlottningar eller andra fina bonusar för mina läsare.

7. Jag är ganska dålig på att kommentera andras bloggar (försöker bli bättre) och har inga samarbeten med andra bloggare. Det här är i och för sig en punkt jag skulle kunna tänka mig att bli betydligt bättre på. Älskar ju många andras bloggar.

8. Min bloggdesign är inte supermodern eller särskilt slående. Igen, det visuella är inte min starka sida, men jag hoppas att bloggen är någotlunda användarvänlig i alla fall.

9. Jag prioriterar inte min blogg. Alltså att driva en blogg så som en storbloggare gör kräver jobb - många timmar om dagen oftast. De som slår igenom och blir stora blir det oftast inte bara av en slump, utan det ligger hårt arbete bakom. Jag skulle gärna skriva inlägg varje dag och ta snygga inspirerande bilder, men ofta finns det andra saker jag vill göra ännu mer (och måste göra, hej, ensamstående småbarnsmamma).

10. Jag är en nobody. Alltså, visst är jag ju någon och alla människor är lika mycket värda och så vidare, men jag är inte särskilt speciell på något sätt. Jag är inte extra snygg, eller har någon framgångsrik karriär eller syns i någon media någonstans.Varför bloggar jag då? Jag tycker om att skriva och jag tänker bäst när jag skriver. Jag skriver dels för mig själv, som ett sätt att spara det jag funderar över och upplever (annars glömmer jag). Bloggen är som en sorts dagbok. Orsaken till att jag delar mina inlägg är att jag ändå någonstans hoppas på att någon kan få ut något av det jag skriver, att jag kanske lyckas påverka eller beröra någon. Och om en enda människa läser och får ut något av det känns det som att det är värt det.

6 kommentarer:

 1. Det är helt lika för mig, skönt att veta att jag inte är ensam ;)

  - pjumas.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Det är helt lika för mig, skönt att veta att jag inte är ensam ;)

  - pjumas.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Ååh vad jag känner igen mig i detta!! :D då kan vi ju ha en egen värld där vi "mindre bloggare" är storbloggare ;) hehehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så är det för mig oxå, skriver mest för att samla mina egna tankar,och det går väligt i perioder, men hoppas på att kanske nån läser och kanske nångång komeenterar
   http://gebefarm.blogspot.fi/

   Radera
 4. Jag tycker att du har en riktigt trevlig och läsvärd blogg! :) Jag själv passar in på många av punkterna du skrev. När jag började blogga på Sevendays av en slump så blev det lite annorlunda. Det gav mig mera skrivarinspiration och jag utvecklade min blogg. Nu för tiden uppdaterar jag ganska ofta, men vet inte hur länge det håller i sig. Jag är sjukledig och har tid och tycker att det är roligt :)
  Ser fram emot att börja följa med din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag tycker också det är roligt med dessvärre har jag inte så mycket tid som jag skulle vilja :)

   Radera