tisdag 8 mars 2016

Allt går fel

Flytten är över, och idag börjar jag känna mig trött. Jag inser att de senaste två veckorna varit intensiva, vi har knappt haft tid att sitta och andas och bara vara mellan varven. Jag längtar till att på riktigt komma igång med vardagen utan saker som behöver göras NU.

De senaste dagarna har varit sådana där allt går fel och känns jobbigt. Tågen blir försenade. Vi missar bussen. Saker går sönder och behöver skaffas nytt. Förra hyresvärden menar att vi förstört golven och vill byta dem. Ninjas kläder börjar vara för små. Jag har ingen diskmaskin inkopplad ännu så måste diska för hand. Nya lägenheten har saker som behöver fixas. Allt är stökigt och inget har någon riktig plats ännu. Listan på saker som behöver införskaffas blir bara längre och längre.

Men även om jag är trött och det stundvis känns jobbigt, så känner jag mig också så glad. Förväntansfull. Det kan vara en slump, men jag tycker att det märks på Minea redan nu att hon blivit betydligt mer öppen mot andra människor. Hon är fortfarande inte den mest sociala bebisen, men det är som om hon förstått att det också finns andra människor som vill henne väl och nu på veckoslutet kunde jag till och med gå iväg (bara i duschen, men ändå) och hon var nöjd med min mamma och Ninja.

Ninja verkar också trivas bra med nya dagistider och att fara på besök till sin pappa två gånger i veckan. Hon är dessutom en period då jag tycker att allt löper väldigt bra och vi har inte särskilt mycket konflikter alls för tillfället och hon har inte heller blivit jättearg eller ledsen på länge. Jag sa åt henne för ungefär en vecka sedan att hon kan gå undan om hon känner att hon vill sparka eller slå, och det är som att hon tagit det till sig för nu rusar hon iväg och stänger in sig i klädrummet varje gång hon blir arg på mig. Efter några minuter kommer hon ut och är glad igen och så kan vi fortsätta med det vi höll på med. Men första gången hon gjorde det blev jag nästan irriterad och tänkte att hon är "olydig" och inte vill göra som jag säger, tills jag insåg att hon ju gör precis som jag sagt att hon ska göra.

Mina små troll färdiga för flytt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar