torsdag 17 mars 2016

Min "dåliga förälder"-lista

Jag läste en lista på Cissi Wallins blogg alldeles nyss om 10 "dålig förälder"-grejer hon gör. Jag älskar när människor skriver sådana saker, för det får mig att känna mig lite mindre dålig själv. I alla fall är jag inte ensam om att göra en massa "fel".

Här är min lista:

1. Jag låter barnen sova i dagkläder för att jag är för lat för att byta till pyjamas och orkar inte strida om saken

2. Jag glömmer d-dropparna OFTA (som tur är Ninja som besatt av sina d-piller så de glöms inte lika ofta)

3. Jag struntar i att smörja in dem fast det egentligen skulle behövas för att det är jobbigt och klottigt och ungarna hatar det. Gör det bara om de verkar störas av sin torra hud.

4. Jag har stora på dagis fast jag själv är hemma med lilla för att jag vill kunna vara ifred en stund varje dag och typ blogga eller måla eller träna

5. Jag dricker alkohol med mina barn närvarande. Jag har också med dem på vuxenfester där det förekommer alkohol.

6. Jag låter dem springa ute utan ytterkläder fast det är vinter och jag vet att de får kallt för att jag inte orkar ta striden varje gång (gäller förstås bara Ninja än så länge)

7. Jag har låtit dem äta socker från att de var bebisar, om vuxna äter godis får de också

8. Jag låter dem titta på tv och padda och har inte särskilt mycket koll på att alla program de ser på faktiskt är helt pk (bara Ninja än så länge, men snart kommer väl Minea också in i babblarna-perioden).

9. Jag låter dem stoppa nästan vad som helst i munnen (förutom sådant som utgör kvävningsrisk förstås). Men de får suga hur mycket som helst på giftiga plastleksaker och de får slicka på sina skor och äta snorkråkor om de känner för det. Låter också Minea äta samma mat som vi även om den innehåller lite salt eller mjölk fast hon ännu inte är ett för att jag inte orkar laga egen mat åt henne.

10. De är nästan aldrig välkammade eller hela och rena (varken kläderna eller barnen). Alltså jag bryr mig bara inte om sådant, och jag förstår inte hur i hela fridens namn detta kan ses som det yttersta beviset på att man älskar sina barn.


I Cissis kommentarsfält uppstod det moralpanik över att hon har sex framför sin vakna ettåring. Jag måste erkänna att jag själv nog inte skulle känna mig helt bekväm med detta, men det är inte för att jag tror att det på något vis är skadligt för barnet. Alltså en ettåring har väl ingen uppfattning om vad som händer där under täcket? Men ja, jag skulle nog själv inte riktigt kunna slappna av tillräckligt för att sexet faktiskt skulle vara njutbart och jag köper inte riktigt det där att man måste fortsätta ha sex precis som innan man fick barn för att parförhållandet ska fungera (som Cissi lite antyder i följande inlägg). Tror det är helt andra saker som gör att parförhållanden går i kras när barnen kommer (alltså jag borde ju vara expert, nyskild som jag är. Eller inte).

2 kommentarer:

 1. Ingen är perfekt, men inte tycker jag att du gör något dess större fel trots allt. Förr överlevde också barnen och då behandlades de inte heller med silvervantar hela tiden. Du är nog en närapå perfekt mamma!

  Jag tycker även att jag behandlar barn som de bör behandlas, okej tar väl själv lite större frihet, slarvar ibland mm. Det ända jag inte riktigt är stolt över är att jag cyklar utan hjälm. De känns fånigt och använda och jag kan helt enkelt inte bara tänka mig att ta på mig en cykelhjälm trots att jag är noga med att barnen använder det och annars är noga med personlig säkerhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, är nog långt ifrån perfekt, men antagligen helt tillräckligt bra. Barnens pappa kan heller inte tänka sig att använda cykelhjälm och han menar att den bara ger en falsk känsla av trygghet och egentligen ökar olycksrisken. om det stämmer eller inte vet jag inte (är lite tveksam), men så länge han lägger hjälm på Ninja är det okej. Jag använde inte heller hjälm när jag var yngre, och inte som barn heller.

   Radera