måndag 25 april 2016

Kaffe, paleo och socker

Jag håller igen på med en del livsstilsförändringar. Jag har nämligen gjort ett uppehåll med mitt kaffedrickande, och i samband med det bestämt mig för att prova en mer paleoinspirerad kost. Jag har egentligen länge velat prova på att vara utan mjölkprodukter, men eftersom jag varit så beroende av min kaffekopp på morgonen och jag inte skulle kunna tänka mig att dricka kaffe utan vispgrädde så har det inte blivit av.

Men nu när jag varit sjuk i nästan två veckor och hade en kort period när jag inte ens ville ha kaffe och ändå hade huvudvärk färdigt tänkte jag att jag gör ett försök. Nu har jag varit utan kaffe i kanske fem dagar och jag måste säga att jag nog saknar det. Men jag mår också mycket bättre på många sätt. Jag är ganska känslig för koffein och blir lätt yr och lite illamående om jag dricker ens lite för mycket. Och jag har inte ens varit säker på att det är kaffet som orsakat det, men nu när jag inte dricker det har jag inte alls samma känsla. Men istället är jag helt otroligt trött och har haft huvudvärk varje dag. Men ifall tröttheten och huvudvärken går om får jag se ifall jag alls börjar dricka kaffe igen. Det kan hända att det faktiskt inte är värt det för mig, även om jag älskar den första koppen kaffe på morgonen.


Jag provar samtidigt på att äta mer paleoinspirerat. Det är inte 100-procentigt på något sätt, men överlag tror jag att paleo för tillfället passar mig bättre än LCHF. Jag behöver ändå en del kolhydrater eftersom jag ammar och jag tror att helheten blir betydligt mer hälsosam om jag tänker att jag strävar efter paleokost och naturliga råvaror istället för att sträva efter så lite kolhydrater som möjligt (inte för att jag aktivt gör det, men tror nog att jag omedvetet ändå tittar för mycket på kolhydratsinnehållet).

Och när jag en gång skriver lite om mitt ätande och drickande kan jag ju passa på att uppdatera er om hur det gick med 100 dagar utan socker. Det tog slut förra veckan någon gång, och har egentligen inte tänkt på det på ganska länge. Vi har inte varit utan socker i 100 dagar, men har inte suttit och vräkt i oss heller, och kanske främst låtit bli att köpa hem något från butiken. Det som jag fick med mig var i alla fall att vi provat baka en del som varit utan tillsatt socker (med varierande resultat), och jag lärde mig göra egen glass. Superenkelt och gott, och betydligt hälsosammare än det man köper från butiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar