torsdag 9 juni 2016

Morning pages

Jag har inte känt mig inspirerad att skriva alls den här veckan. Och jag saknar verkligen min inspiration för livet blir så tråkigt utan den. Jag går mycket hellre och längtar efter att få göra en massa saker jag inte riktigt hinner med än att jag inte vet vad jag ska göra med den tiden jag har (även om det också känns som en lyx ibland).

Men som tur vet jag att det är övergående och att det bästa botemedlet mot inspirationslöshet är att göra saker i alla fall. Och det absolut bästa tipset för att komma igång med något kreativt är att skriva Morning pages. Det är en grej som kommit ifrån en bok jag skaffade ungefär ett år sedan, The Artist's Way av Julia Cameron. Jag hittade den som en liten notering i en av mina anteckningsböcker som jag gick igenom för att slänga och så googlade jag och såg att det var en bok och så köpte jag den. Den är som en sorts kreativitetskurs, med olika övningar varje vecka och jag har ännu inte kommit längre än till vecka tre, men en av grunderna i boken är att man varje dag (morgon) ska skriva tre sidor - det hon kallar Morning pages.

Jag gjorde det här en tid i höstas och dels hjälpte det mig massor för att komma till ett beslut angående vår flytt och skilsmässa, och dels fick det mig att både börja måla och att blogga igen. Nu gör jag det inte längre varje dag, men så fort jag känner att jag tappar min inspiration börjar jag göra det igen, och det hjälper verkligen.

Poängen är att dessa tre sidor är något som ska göras, inte skrivas. Det spelar alltså ingen roll vad som står där, om man inte vet vad man ska skriva skriver man "jag vet inte vad jag ska skriva" i tre sidor. Det handlar också om att lite "tömma huvudet" så att man har plats för något nytt. Och för mig fungerar det också lite som terapi såsom dagboksskrivande alltid gjort för mig. Jag blir mer medveten om mina tankar och känslor och vad jag vill och inte vill med mitt liv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar