söndag 6 november 2016

Om inskolningen, studiestarter och höstvinter

Det är en tid sedan jag bloggade senast. Minea har börjat dagis, och det gick faktiskt bra. Jag hängde kvar ganska länge under inskolningen (den fick ta nästan tre veckor även om två veckor är max), men när jag sedan lämnade henne gick det väldigt bra. Hon grät i början när jag gick, men bara några sekunder och det kändes i alla fall bra att hon slutat gråta före jag ens lämnat huset. Efter en vecka vinkade hon bara och var helt nöjd. I början gick de bara halvdag så jag hämtade dem vid tolv, men eftersom Minea ändå inte orkade hålla sig vaken till hon kom hem och jag kände att det blir lite stressigt att hinna med alla studier på så kort tid fick de börja gå lång dag. 

Jag älskar mina studier just nu. Allt är så himla intressant, och jag njuter så av att få hålla på med min avhandling. Jag valde att fortsätta på temat offentlig amning och göra fler intervjuer. Jag kan helt förstå de som väljer att doktorera. Tänk att få hålla på i och skriva avhandling i många år och bara fördjupa sig i ett ämne. Om det går bra med min gradu är det helt klart något jag skulle överväga att göra i framtiden. Men nu har jag inte hållit på särskilt länge och inte ens börjat skriva, så det kan hända att jag känner annorlunda nästa höst.


Jag älskar för övrigt den här tiden på året. Hösten med sina varma färger och känsla av nystart, och början på vintern med frostiga nätter och den första ljuvliga snön. Det bästa är när solen skiner samtidigt som luften är härligt krispig och kall.Bara barnen blir lite äldre ska jag börja ha mer levande ljus inomhus också. Jag är sådan som egentligen tycker väldigt mycket om att tända ljus och har massvis med ljus i skåpen, men sedan aldrig använder dem. Jag tycker det låter så mysigt att tända levande ljus till middagen och äta i skenet av stearinljus, men med mina två vildar är det nog en brandfara.


1 kommentar:

  1. Så roligt att läsa dina blogg inlägg igen! Skönt att Minea vant sig vid dagis och att du har tid att studera! Superwoman!!

    SvaraRadera